SMÅ
BADEROMHvordan få rommet til å virke større?
Hvordan utnytte plassen på en best mulig måte?Veggflatene på dette nyrenoverte badet har fått mosaikkfliser fra Bisazza kombinert med malte flater i samme fargenyanse. Gulvflisene er i italiensk marmor (Flisekompaniet) og det sorte går igjen i små “insets” på tilliggende gulvfliser i entreen, Travertine White fra Fired Earth.

På dette badet ønsket man å ha badekar til tross for at arealet er begrenset. Badet er lite, 4,2 m2, men i dette tilfellet var det fullt mulig å få plass til et etterlengtet, og faktisk romslig badekar. Valget falt på Libra fra Villeroy & Bosch(180 x 80 cm) som har en egen sirkulær, romslig dusjsone. Den runde formen er også valgt på vasken fra Flaminia..Over vasken er det et stort speil, spesialbestilt etter mål, med lysstoffrør på hver side.

I den gamle dørnisjen er det laget plass til vaskemaskin og praktiske dype hyller, og ved siden av et spesialtilpasset skap med glasshyller. Speilet og hyllene av glass er laget etter mål av glassmester Berglund. De har også laget nye små vindusglass og glass i ramme i forkrommet stål til vindusnisjen over badekaret. På utsiden er derfor vinduet restaurert tilbake til opprinnelig”smårutet” 1900- tall, mens det på innsiden er tilpasset baderommets nye stil. Skapdørene går helt opp til taket og skjuler også et fordelerskap for vann. Skapdørene er utført i vannbestandige Mdf-plater. De er sprøytlakkert i samme farge som rommet ellers, halvblank glansgrad er valgt for at dørene skal virke minst mulig dominerende. Arbeidet er utført av møbelsnekker Chr. Von Tangen i CvT-design.

Man har valgt å beholde den opprinnelige rominndelingen med atskilt bad og WC. Rommene har imidlertid fått samme identiske preg når det gjelder materialer og farger. Toilettet er spesielt beregnet på små baderom og er designet av Franco Bertoli (Fra kolleksjonen “Small”). Som på badet er speilet over vasken bestilt etter mål og dekker hele flaten i nisjen for å “forstørre” rommet. Den lille opprinnelige vasken er beholdt, Men har fått ny servantkran.

Ansvarlig interiørarkitekt for prosjektet: LN- design.

Stikkord: Enkelhet. Ensartede lyse farger. Små mosaikkfliser egner seg fint gjerne kombinert med malte flater. Bevisst bruk av speil.Store speilflater. Lys på begge sider av speilet gir best belysning, enkelte speil har integrerte lys som i seg selv sparer plass. (Husk at våtromsbelysning stiller spesielle krav til IP!) Varmetråder på baksiden av speilet motvirker kondens på glasset. Varmekabler under gulvflisene hindrer at man mister unødvendig veggplass til annen oppvarming. Tenk helhet når du skal pusse opp, hvordan er farger og stil i resten av leiligheten. Intergrer små rom som baderom og wc inn i helheten slik at de ikke blir stående som små fremmede planeter, det sparer senere ergrelser og unødvendig opp-pussing! Planlegg nøye på forhånd, tenk behov og økonomi. Ta gjerne kontakt med interiør- eksperter, de kan hjelpe til åfinne fram i jungelen av designere og leverandører, og kan komme med gode spesialløsninger. Et lite,praktisk utformet baderom har alt innen rekkevidde!

Noen nødvendige minstemål for et funksjonelt og komfortabelt bad:

plassbehov foran vask: 700mm
plassbehov foran toalett: 600mm
plassbehov foran bidet: 600mm
plassbehov foran dusjkabinett: 700mm
plassbehov foran badekar: 700mm

Standardbredde på selve badekaret er som regel 700 m.m. Standard lengde gjerne 1700 m.m. men det finnes mange varianter !
Tenk også på at du setter av god nok plass på hver side av vask/toalett og bidet, slik at du har god nok “armplass”!
NB! Det er en god hjelp under planlegning av baderommet og tegne en plan i riktig skala, gjerne på et ruteark.
Plasser utklipp av de ønskede baderomselementene i samme skala i ditt “nye baderom”.
Ta hensyn til minstekravene til plassering, da er det mye lettere å se hva som er realistisk når det gjelder å realisere ønskebadet, ikke minst når plassen er begrenset!

Forhandlere og andre som absolutt kan anbefales:

  Fired Earth
  Bygdøy Alle 58, 0265 Oslo, T: 2254 0030
  Tidl. Sit in, BAD PÅ NETT A/S
  Bygdøy Alle 27, 0262 Oslo, T: 4895 1535, www.badpaanett.no
  EC Dahl
  Vækerøvn. 234, 0751 Oslo, T: 2213 1990, www.ecdal.no
  Glassmesterene Rolf Berglund/Roald Larsen
  Drammensvn. 130, 0213 Oslo, T: 2213 5090, www.rolfberglund.no
  Møbelsnekker Chr. Von Tangen, Cvt - design
  T: 9987 4903
  Ideal standard
  Bestilles hos Brødrene Dahl AS

ELLEN MOUMTil Tema Tilbakemelding/Kommentarer

Forsiden


ETTERFØR